Hackers

Hackers

In dit artikel gaan we dieper in op het fenomeen hackers.

WAT IS EEN HACKER?

De term ‘Hacker’ werd van oudsher gebruikt voor computergebruikers die uit pure nieuwsgierigheid allerhande systemen kraakten om na te gaan hoe de techniek werkte en aan te geven dat er achterdeuren open  stonden. Door dit te kunnen kreeg men op zich al een kick en zat er geen andere reden achter. Wanneer een hacker toegang had tot een onbekend systeem gaf hij vaak aan hoe de achterdeuren op slot te doen. Momenteel hebben we met meer soorten hackers van doen vandaar dat we deze eerste groep nu “Etische hackers” noemen die door bedrijven ingehuurd worden om hun eigen veiligheid te toetsen  .

 

WAT ZIJN HACKERS VAN VANDAAG?

De term ‘hacker’ wordt nu gebruikt voor individuelen die zich illegaal electronisch toegang hebben verleend op PC systemen van derden. Met de opkomst van Kabel en ADSL netwerken waarbij ieder systeem langer aan het internet (netwerk) zit komt het steeds vaker voor dat dit soort hackers gewoon even komen neuzen in willekeur welke PC’s of grote bedrijfsnetwerken. S’werelds meest bekende netwerken waaronder Het pentagon en financiele instanties hebben dagelijks te maken met hackers.

HACKER AANVALLEN

Eenmaal toegang verkregen tot een aantal PC’s, liefst die van onwetende consumenten, begint het spel. Deze onschuldige PC’s worden vervolgens voor de volgende zaken gebruikt. Ze kunnen via uw PC virussen verspreiden en daardoor zelf anoniem blijven. Uw machine kan misbruikt worden om als MASS MAILER een bepaalde website plat te leggen. Er bestaat ook een kans dat middels een kleine utility uw toetsenbord wordt gelogd waarna wachtwoorden en identiteit bekend zijn bij de hacker die vervolgens kleine bedragen van uw electronic banking kan manipuleren. Zo heeft een hacker bij de Citibank in Amerika eens $10 miljoen gestolen.

De grootste ellende is dat er veel meer gebeurd dan wij met z’n allen kunnen nagaan. Een bank zal een gehackte server nooit publiek maken om het vertrouwen van haar aandeelhouders en relaties niet te schaden. Vaak worden dit soort ontdekkingen binnenshuis rechtgezet.

Dus computereigenaren, bevelig uw computer zodat u vrij blijft van aanvallen van hackers.